top of page

WONEN IN DE KLOOSTERHOF:

Woongroep Feniks Bergen heeft haar plek gevonden op het Landgoed Merici, een ruim opgezet kloosterterrein van de zusters Ursulinen aan de Nesdijk in Bergen, Noord-Holland. 

In de in 1990 gebouwde Kloosterhof is in juli 2018 de verbouwing afgerond van de woningen van de zusters tot volwaardige sociale huurwoningen, met twee of drie kamerappartementen.

Voor Woongroep Feniks Bergen zijn er 20 twee- en driekamerappartementen beschikbaar, plus een ruime gemeenschappelijke ruimte, de Nes, en twee logeerkamers.                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De woongroep staat geheel op zichzelf, maar er zijn goede contacten met de andere bewoners van de Kloosterhof, waaronder de zusters Ursulinen van Bergen. 

Bergen is niet alleen een kunst- en cultuurminnend dorp met een gezellig centrum, het is ook omringd door natuurschoon. Vanaf Landgoed Merici stap je zo het bos of de polder in. De zee, strand en duinen liggen op fietsafstand en het centrum van Bergen is tien minuten lopen. Elk half uur is er een bus naar station Alkmaar, met prima treinverbindingen.

IEDER EEN EIGEN APPARTEMENT

Binnen Woongroep Feniks Bergen heeft iedere bewoner zijn eigen appartement met twee of drie kamers. Op de begane grond bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte “de Nes”, met keuken en terras, waar we bij elkaar komen voor overleg of voor de kofffie-ochtend (iedereen is welkom). We organiseren etentjes, tv-avonden, activiteiten (zie agenda) en er zijn muziekavonden, kunst- en kitschmarkten en andere culturele activiteiten geweest en ook mogelijk in de toekomst.

Er zijn twee logeerkamers en twee binnentuinen, die door de leden van de woongroep zelf onderhouden worden. Bovendien onderhouden we, in samenwerking met de gemeente en met een aantal buurtbewoners de voormalige kruiden- en bloementuin, aangelegd door de zusters Ursulinen.

tuin Merici_05.jpg
tuin Merici_12.jpg
tuin Merici_13.jpg
tuin Merici_20.jpg
tuin Merici_30.jpg
tuin Merici_14.jpg
foto westkant.jpg
tuin Merici_32 (2)_edited.jpg
bottom of page