WOONOMGEVING EN VESTIGINGSVOORWAARDEN 

Woongroep Feniks Bergen heeft haar plek gevonden op het Landgoed Merici, een ruim opgezet kloosterterrein van de zusters Ursulinen aan de Nesdijk in Bergen, Noord-Holland. 

In de in 1990 gebouwde Kloosterhof is in juli 2018 de verbouwing afgerond van de woningen van de zusters tot volwaardige sociale huurwoningen, met twee of drie kamers.

Voor Woongroep Feniks Bergen zijn er bij de oplevering  15 appartementen beschikbaar gekomen, twee- en driekamerwoningen, plus een ruime gemeenschappelijke ruimte, de Nes, en twee logeerkamers.                                                                                                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder bevinden zich op het landgoed zes boswoningen, een villa en, langs de Nesdijk, 12 koopappartementen. Ook zijn twee gebouwen met samen 33 appartementen voor de vrije huur inmiddels bewoond. Met de bouw van 35 huizen, al dan niet vrijstaand, is in de zomer van 2019 begonnen. Men streeft ernaar ze eind 2020 op te leveren. 

De woongroep staat geheel op zichzelf, maar er zijn goede contacten met de andere bewoners van de Kloosterhof en van de rest van de Mericiwoningen. 

Bergen is niet alleen een kunst- en cultuurminnend dorp met een gezellig centrum, het is ook omringd door natuurschoon. Vanaf Landgoed Merici  stap je zo het bos of de polder in. De zee ligt op fietsafstand en het centrum van Bergen is tien minuten lopen. Elk half uur is er een bus naar station Alkmaar, met prima treinverbindingen.

IEDER EEN EIGEN APPARTEMENT

Binnen Woongroep Feniks Bergen heeft iedere bewoner zijn eigen appartement met twee of drie kamers. Op de begane grond bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte “de Nes”, met keuken en terras, waar we bij elkaar komen voor overleg of voor de kofffie-ochtend. We hebben er ook etentjes, yogalessen, vergaderingen, muziekavonden, lezingen en tentoonstellingen. Buurtbewoners worden er regelmatig uitgenodigd voor een kopje koffie of thee.

Er zijn twee logeerkamers en twee binnentuinen, die door de leden van de woongroep zelf onderhouden worden. Bovendien onderhouden we, in samenwerking met de gemeente en met een aantal buurtbewoners de voormalige kruiden- en bloementuin, aangelegd door de zusters Ursulinen.

PRAKTISCHE GEGEVENS

De appartementen worden toegewezen door Kennemer Wonen, op voordracht van de woongroep. Gegadigden moeten ingeschreven staan bij de SVNK. Bij het toewijzen van het appartement mag je verzamelinkomen niet liggen boven het maximale inkomen voor de sociale huur. Toekomstige inkomenswijziging door bijvoorbeeld pensionering kan besproken worden. De kale huur ligt tussen de €598 en de €640. Bij de huur komen nog de kosten voor verwarming en elektriciteit (maar er zijn zonnepanelen, die flink wat opleveren) en de servicekosten. Bovendien betalen de leden een verplichte maandelijkse bijdrage van €50 voor de huur van de gemeenschappelijke ruimtes. Bij vestiging betalen de leden een instroomgeld van €150, paren €225.

Aspirant-leden betalen een jaarlijkse bijdrage van €60. Van hen wordt ook betrokkenheid verwacht in de periode dat zij op de wachtlijst staan.

tuin Merici_05.jpg
tuin Merici_12.jpg
tuin Merici_13.jpg
tuin Merici_20.jpg
tuin Merici_30.jpg
tuin Merici_14.jpg
foto westkant.jpg
tuin Merici_32 (2)_edited.jpg